in

Abc tanulás ovisoknak – Itt megtalálod!

Hirdetés

Abc tanulás ovisoknak – Itt megtalálod!

Az ABC tanulásnak egy újfajta módszerét láthatod ezen a videón, melynek köszönhetően sokkal egyszerűbben, és gyorsabban meg tudod jegyezni az egyes betűket. Nem mellesleg diszlexia és diszgráfia esetén is hasznos lehet.

Egy időben láthatóvá válnak az írott, nyomtatott kis- és nagybetűk, valamint az, hogy az adott magánhangzó, mássalhangzó mely csoportba tartozik (magas, mély, zöngés, zöngétlen, vagy kakukktojás). Minden betű mellett láthatsz egy hívóképet is (ez kizárólag a betű hangjának felidézését szolgálja, nincs köze a képolvasáshoz!). A megjegyezhetőséget pedig az eddigi vizuális elemeken túl egy plussz mozgásos elem is kíséri, amit én mutatok meg neked.

Tanuljunk együtt! Nézd meg annyiszor a videót, amíg biztosra nem tudod az egyes betűket, és a hozzájuk tartozó jeleket!

A kézjeleket a babáknál is használhatjuk kb 6-8 hónapos kortól, ezzel lehetővé válik, hogy beszélgessünk velük. Egy átlagos gyermek 100-120 jelet tud elsajátítani, mire megtanul beszélni (kb. 1,5-2 éves korára).
Tudtad például, hogy megkésett beszédfejlődés esetén a módszer beindíthatja a beszédet? Érdemes lehet ezt a fajta kommunikációt is kipróbálni! Akár nem csak babák számára, hanem nagyobb gyermekeknek (ovisok, sulison) is érdekes elfoglaltság lehet jelekkel beszélgetni.

Jó tanulást kívánok!

Abc tanulás ovisoknak – Itt megtalálod!

Írd meg az eredményed!

Mókuska a nagy óvodásalbum dalok mondókák mesék ovisoknak – Itt megtalálod!

Ajándék ballagó ovisoknak – Itt megtalálod!