in

Figyeljünk a részletekre a konyhában is!

Konyhánk tervezésekor vagy egy felújításkor általában mindenki elsősorban a konyhabútorra, a háztartási nagygépekre fókuszál, illetve hogy beépített legyen-e a hűtő, a mosogatógép, legyen-e már okoshűtő, és így tovább. Azonban vannak olyan részletek, amikre ha nem fektetünk szintén hangsúlyt, könnyen azt eredményezheti, hogy a végén nem lesz meg az egységes összkép a konyhában, nem jó érzéssel fogunk ott sütni-főzni.

 

A csaptelep is központi része a konyhának

 

Belépve a főzőhelyiségbe, nem csupán a konyhabútor jellege, színe, kialakítása ragadja meg a tekintetünket, de a mosogató is, azon belül legfőképpen a csap. Épp ezért nagyon fontos, hogy vásárlás előtt milyen kínálatból tudunk válogatni. A Gemini-Duo webáruház mosogató csaptelepek kínálata bemutatja számunkra a napjainkban elérhető trendeket mind anyagában, színében és stílusában, így kellő betekintést kaphatunk, amely után biztonsággal tehetjük le a voksot egyik vagy másik típus mellett.

Hirdetés

Szinte minden háztartásban létezik már mosogatógép, ugyanakkor bármennyire is gépesítjük már a konyhát, vannak olyan eszközök, edények, poharak, amelyeket nem szabad vagy nem szeretnénk, ha a mosogatógép mosna el. Ilyen lehet pl. egy különleges bögre, bizonyos fa árucikkek vagy egy olyan tál, amelyen jelzik is, hogy nem szabad gépbe tenni. Az is lehet, hogy egyszerűen csak piszkos maradt egy lábas, mert a gép nem tudta elmosni. Ilyenkor a régi mosogatótálcában be tudjuk fejezni a műveleteket.

 

A sütés-főzés előkészítéséhez is jól jön a hagyományos mosogató. Zöldségpucolásnál, hússzeletelésnél, gyümölcsök átmosásakor is kell egy hely, ahol el tudunk végezni mindent, amire szükségünk van. És ahhoz is kell igazítani a csaptelep kiválasztását, hogy leggyakrabban miket szoktunk itt csinálni.

 

Mi alapján válasszunk mosogató csaptelepet?

 

Ha pl. szereti a család a gyümölcsöket, akkor vásárolhatunk olyan csaptelepet, amely vagy kihúzható vagy flexibilis csővel rendelkezik, így olyan irányba állíthatjuk be, és annyira húzhatjuk ki, ahogy nekünk tetszik. A mosogató csaptelep mérete rendkívül fontos, mivel ha kényelmetlen a használata, nem elég hosszú vagy éppen túl hosszú és nagyon belelóg a tálcába, akkor sok bosszúságot fok okozni.

 

Válogathatunk álló vagy fali kivitelek között. Ugyan a legtöbb esetben már álló csapokkal találkozhatunk, de ha olyan konyhát kaptunk, amelybe már eleve fali csaptelephez illeszthető szerelvényekkel találkozunk, akkor a Gemini-Duónál arra is van mód, hogy igazán elegáns fali változatok közül szemezgessünk.

 

Funkcionalitás vagy esztétikum?

 

Örök kérdésként merül fel ez számunkra, mint minden lakberendezési tárgynál, amely egyben napi használatban van. Értelemszerű, hogy elsődlegesen azt kell figyelembe venni, hogy melyek a család leggyakoribb szokásai, mihez szokták a lakók általában használni a mosogatótálcát. Ezzel egyidőben vagy másodsorban érdemes az esztétikumot is vizsgálni, hiszen egy modern vagy minimalista berendezésű konyhához nem illik egy vintage stílusú réz csaptelep vagy fordítva.

Írd meg az eredményed!

Multilaterális jelentése

Szubrett szó  jelentése – Mutatjuk, hogy mit is jelent!