in

Fogó játékok ovisoknak – Itt megtalálod!

Hirdetés

Fogó játékok ovisoknak – Itt megtalálod!

A HARMADIK
Kellékek: –

Előkészület: jelöljük ki a játékteret. Válasszunk ki egy fogót és egy menekülőt. A többiek helyezkedjenek el szétszórtan, párokban egymás mellett.

Feladat: a fogó kergeti a menekülőt, aki futás közben egyszer csak beáll az egyik játékos mellé harmadiknak. Így a játékos párja lesz az új menekülő, s a beállt játékos az új párja. És így tovább. Ha a fogó elkapja a menekülőt, akkor szerepcsere van.
Játszhatjuk úgy is, hogy a párok tagjai nem egymás mellett állnak, hanem egymás előtt.
Nagy területen, tornateremben vagy kertben játszhatjuk úgy is a fogócskát, hogy a kiinduló helyzet nem állás, hanem fekvés. Így a menekülőnek be kell feküdni az egyik páros mellé, s a másik szélén lévő gyereknek nagyon kell figyelni, gyorsan felállni, s rohanni.

CSIPESZFOGÓ
Kellékek: ruhacsipeszek.

Előkészület: jelöljük ki a játékteret.

Feladat: csiptessenek a gyerekek egymás pólójának hátuljára 5 darab csipeszt.
Ezután hirdessük ki a játékidőt. pl. 2 perc. Rajt jelzésre minden játékos futásnak ered. Futás közben meg kell szerezni minél több csipeszt egymás ruhájáról, s a sajátunkra csiptetni. Hátunkkal falhoz, fához állni, vagyis a csipeszeket eltakarni tilos! Az adott idő letelte után számoljuk meg ki, hány csipeszt „cipel” a hátán. A győztest, vagy győzteseket tapsoljuk meg! Játék közben vigyázzunk egymás testi épségére, s ruházatára. Aki félti a ruháját, a játék megkezdése előtt adjunk neki kölcsön egy egyszerűbb pólót.

ELEFÁNTFOGÓ
Kellékek: –

Előkészület: játéktér kijelölése, első fogó kiválasztása.

Feladat: a fogó az egyik kezével az orrát fogja, a másik kezét pedig átdugja a behajlított karján. Így alkot magának ormányt. Ezzel az ormánnyal igyekszik megfogni valakit a társai közül. Az elfogott játékos az új fogó, ekkor szintén ormányossá válik. Közben hangosan kiáltozhat, a vicces orrhangján.
Egyszerre lehet több elefántfogó is a játékban. Lehet úgy is játszani, hogy akit egyszer már elfogott az elefánt, az ormányossá válik, míg végül mindenki elefánt lesz.

Fogó játékok ovisoknak – Itt megtalálod!

Írd meg az eredményed!

Foglalkozások ovisoknak – Itt megtalálod!

Gyerek játékok ovisoknak – Itt megtalálod!