in

Francia női név – válasz rejtvényhez

Francia női név – válasz rejtvényhez

Rejtvényfejtés közben gyakran felmerülő kérdés, hogy mi a francia női név más néven.

Íme a válasz: Ariane, Florence, Marie, Modeste, Odile, Sabine, Yvette, Rose, Nadine, Ninon, Carlotte, Simone, Anett, Edith, Ivonn, Louise, Lucile, Lulu, Nikol, Odett, Pernella

Milyen a francia női név?

A francia nyelv elegánsnak és dallamosnak hangzik, ezért az arisztokraták már a cár-Oroszországban európai módon fordultak egymáshoz és „kiegyenlítették” a neveket.

A nevek évszázadok óta vándorolnak a népek között a népekig, kiváló akcentussal és eredeti formákkal járnak. Még a törzsi élet idején az embereknek olyan neveket kaptak, amelyek nemcsak segítettek egymás felismerésében, de elrejtették a szent jelentést is, megvédve a hordozót. A férfiakat méltányolták karrierjük és erejük, nőket pedig a kegyelem, takarékosság, betekintés és különleges képességek miatt. Aztán a lányoknak neveket kaptak, amelyek hangsúlyozzák az elemek erőivel való kapcsolatát: Sylvia – “erdő”, Chloe – “vadász”, Arlette – “éleslátó”, “gyors, mint egy sas”.

A dallamos és gyönyörű francia női nevek mindent tartalmaznak, amit a nők annyira megbecsülnek – légies kegyelem, szenvedély, kifinomult méltóság és báj, így a világ minden tájáról szeretik őket, és lányaikat adják.

 

Írd meg az eredményed!

Burkolatsúly – válasz rejtvényhez

Becézett Mária – válasz rejtvényhez