in

Gyermek munkaruházat, mert a gyerekek is megérdemlik a védelmet

A mai digitális világban, amikor a gyerekeket is beszippantja az online tér, nagy öröm, ha rá tudjuk őket venni arra, hogy segítsenek a kertben, a ház körül, vagy a nagyobbak beszálljanak például a szobájuk kifestésébe. 

 

Mindig csak az életkoruknak és az erőnlétüknek megfelelő munkákat bízzuk rájuk, ugyanis ellenkező esetben nemcsak a kedvüket szegi, ha nem tudják elvégezni a feladatot, de a sérülések, balesetek kockázatát is növeli. A kisebbek biztosan örülnek annak, ha a felnőttek munkaruhájával megegyező nadrággal, kabáttal, köpennyel, köténnyel vagy sapkával látjuk el őket. A nagyok meg komolyabban vehetik ezáltal a tőlük kért szívességet.

 

Az Épkézláb Munkaruha professzionális gyermek munkaruházatot kínál a jövő munkásai számára otthoni játékhoz és különféle felnőttes tevékenységekhez. Cikkünkben megnézzük, mi mindent vásárolhatunk a gyerkőcök számára. 

 

Kertészkedés megfelelő munkaruhában

 

Tavasszal mind több időt töltünk a szabadban, de nemcsak a kedvteléseinknek hódolunk, hanem a kötelességeinknek is eleget kell tenni, vár a kert, a növények gondozása. Miért ne segíthetnének a gyerekek is? A kicsik szívesen talicskázzák az általuk összegereblyézett faleveleket, segítenek a virágok ültetésében, az öntözésben. Az iskoláskorúakat pedig számos más feladatra is beoszthatjuk, jobban fog nekik esni a bográcsban közösen főzött ebéd. 

Hirdetés

Praktikus kis méretű kerti szerszámokat, munkaruhákat szerezhetünk be nekik, hogy jobban menjen a munka, nagyobb kedvvel vágjanak bele, illetve hogy megvédjük a ruhájukat a szennyeződésektől. A felnőtt munkaruházathoz hasonlóan ezek is jól szellőző anyagokból, kényelmes szabással, a nagyobb igénybevételnek kitett helyeken megerősített varrással készülnek. A strapabíró, minőségi anyagoknak köszönhetően nem jelent gondot a nadrágok, kezeslábasok tisztítása sem. 

 

Az utánzás gyermeki szokás

 

Az óvodáskorúak szívesen utánozzák a felnőtteket, gyakran játszanak orvososat, szívesen bújnak a kukások, rendőrök, tűzoltók, szakácsok bőrébe, illetve másolják a szüleik, nagyszüleik munkáját, tevékenységeit. Ezekhez is bőséggel találunk gyerek munkaruházatot, így akár a szobai, akár a kertben vagy műhelyben végzett feladatokhoz praktikus és testhezillő felszerelésekkel láthatjuk el őket. 

 

Gyakran annyira örülnek ezeknek a felnőttes ruhadaraboknak, hogy le sem akarják venni, így akár a boltba, a játszótérre, az oviba is ebben mennek. Jól jönnek a különböző zsebek, amelyek számos kincsnek és gyermekszerszámnak adhatnak helyet. 

 

Kettőt egy csapásra

 

Mindig öröm, ha együtt a család, és sikerül megmozgatni a család apraja-nagyját, különösen, ha közben hasznos tevékenységeket is végzünk. Szépíthetjük közösen az otthonunkat, a környezetünket, megmutathatjuk, mi mindent kell elvégezni ahhoz, hogy rendezett és jó állagú legyen körülöttünk minden. 

 

A közös játékok azért is hasznosak, mert közben észrevétlenül megtaníthatjuk nekik a biztonságos munkavégzés feltételeit, ráadásul a hasonló ruhákkal még külön örömet is szerzünk nekik.

Írd meg az eredményed!

Elbújtak a színek – megtalálod valamennyit?

Elrejtőztek a magyar városnevek! Megtalálod?