in

Ha egy különleges amerikai whiskeyre vágysz, most adunk egy remek tippet!

A whiskey egy igazi, hamisítatlan, karakteres nedű, amely remekül illik egy hosszú nap lezárásához, egy füstös baráti beszélgetéshez vagy akár egy különleges alkalomhoz is, amit emlékezetesen szeretnénk megünnepelni.

 

Mondd, te kit választanál?

 

Mivel nagyon sokféle változata van, olykor nem is egyszerű kiválasztani a legtökéletesebbet, de ez nem is baj, hiszen ha megengedhetjük magunknak, miért ne gyűjtenénk össze egy egyedi kínálatot csak magunknak, amelyben többféle változat is megtalálható, így akár valódi kóstolást is tudunk tartani a barátainkkal!

Hirdetés

Ha csak egy igazi amerikai whiskey hiányzik már a palettáról, akkor mi az Old Virginia Whiskeyt ajánljuk, amely a Prémium Italnagykereskedés Online whiskyt és whiskeyt kínáló polcain is megtalálhatnak a viszonteladók. Számukra még nagyobb a jelentősége annak, hogy egy tartalmas és izgalmas választékot alakítsanak ki, éppen az egyes fajták között lévő hatalmas különbségek miatt.

 

Mit várhatunk az Old Virginia Whiskeytől?

 

Vajon miért éppen egy ilyen kevésbé ismert márkát ajánlunk a figyelmedbe a nagy nevek helyett? Nos azért, hogy felhívjuk a figyelmedet arra, hogy érdemes ezeket is megismerni, s még csak attól sem kell tartani, hogy ezek majd színvonalban nem fogják hozni azt a szintet, amire igényt tartanánk.

 

Lássuk, hogy miért tartjuk olyan nagyra. Az egyik az, hogy hosszú érlelési folyamaton esett át, így a minőség és a gazdag ízélmény sem fog hiányozni, viszont mindez egy igazi bourbon-érzéssel lesz megspékelve, a valóban jellemző, utánozhatatlan amerikai whiskey élményéért.

 

Akkor ez egy bourbon?

 

Ha kicsit járatosak vagyunk az italok világában, talán tisztában vagyunk azzal, hogy a whisky és a whiskey között lévő egyetlen betűkülönbség egyáltalán nem jelenti azt, hogy az italok között is ennyire elenyésző az eltérés. És akkor még ott vannak a bourbonök is, akkor hogy is van ez? 

 

Az Amerikában, s nem, nem kizárólag Kentuckyban gyártott bourbonök jellegzetessége, hogy 50%-ban kukorica és 50%-ban malátázott árpa, rozs, búza vagy ezek valamilyen kombinációban szolgáltatják az alapot hozzá. A lepárlás végeztével jöhet a víz az akkor körülbelül 80%-os alkoholtartalommal rendelkező nedűhöz. Ezzel a lépéssel el kell érni, hogy a maximális alkoholmennyiség ne haladja meg a 62,5%-ot, majd következhet a tölgyfahordós érlelési szakasz. Az amerikai bourbonök esetében nincs olyan előírás, hogy mennyi ideig kell ennek megtörténnie. 

 

Pontosan emiatt különleges éppen az Old Virginia, mivel ritka kivételként ez az idő kifejezetten hosszú, hat évet jelent, a palackba kerülés előtt. Ez azért olyan lényeges, mert erősen meghatározza, hogy végül mennyire gazdag lesz az ízvilága és a zamata az italnak. Aromás, valóban színvonalas whiskeyről van tehát szó, amelyben a vanília és a karamell úgy olvad egybe, mint egy igazi szerelmes pár.

 

Tökéletes ital akkor is, ha magában szeretnénk kóstolni, de kevert italhoz vagy koktélhoz is kiváló alapul szolgálhat. Ha meghoztuk a kedved, tegyél egy próbát!

Írd meg az eredményed!

A te táskádban ott lapul már a tökéletes zseblámpa?

Öt csavaros feladvány – a negyedik lehet nehéz lesz!