in

Indiai pálinka – válasz rejtvényhez

Indiai pálinka – válasz rejtvényhez

Rejtvényfejtés közben gyakran felmerülő kérdés, hogy mi az indiai pálinka más néven.

Íme a válasz: Arrak

Mi a pálinka?

Erős szeszes ital. Cukrot, illetve keményítőt tartalmazó anyagból (gabonából, burgonyából, gyümölcsből) cukrosítással, erjesztéssel, majd lepárlással készített, nagy százalékban alkoholt tartalmazó ital.

Mi az arrak?

Az Arrack egy desztillált alkoholos ital , amelyet jellemzően Indiában , Srí Lankán és Délkelet-Ázsiában állítanak elő , kókuszvirág vagy cukornád erjesztett nedvéből , valamint gabonából (pl. vörös rizsből) vagy gyümölccsel , a származási országtól függően. Néha arak ,  vagy egyszerűen ‘rack vagy ‘rak’ néven írják.  Nem tévesztendő össze az ánizsízű desztillált szesszel , amelyet araknak vagy araknak neveznek.

Az Arrack két elsődleges stílusa nagyon különbözik egymástól:  A Batavia Arrack gyakran tiszta színű, de ízprofilja jobban hasonlít a sötét rumhoz, jellegzetes „funk” vagy „hogo”-val. erjesztett vörös rizs. Ezzel szemben a Ceylon Arrack egy kifinomultabb és finomabb szellem. Konyak- és rum-jelleggel, valamint finom virágos jegyekkel rendelkezik. Mindkét stílust a helyi polgárok „házon belül” készítik, és bemutatójukban inkább a moonshine -hoz hasonlítanak.

Írd meg az eredményed!

Szálhúzásos kézimunka – válasz rejtvényhez

Principális – válasz rejtvényhez