in

Kok olimpiai bajnok úszónő – válasz rejtvényhez

Kok olimpiai bajnok úszónő – válasz rejtvényhez

Rejtvényfejtés közben gyakran felmerülő kérdés, hogy ki a Kok olimpiai bajnok úszónő.

Íme a válasz: Ada

Mi az úszás?

Az úszás a folyadékban történő mozgás összefoglaló neve. Tárgyak és állatok mozgását is szokták így nevezni, ám ez a szócikk kifejezetten az emberek vízben önerőből haladó mozgásával foglalkozik.

Az úszás sporttevékenység, amit versenyszerűen is lehet űzni, de szabadidős tevékenységként, valamint egészségmegőrzési -fenntartási célból is sokan kedvelnek. Az egyik leghatékonyabb mozgásforma, hiszen a legtöbb izomcsoportot egyszerre mozgatja meg. Kicsi a sérülés és a túlterhelés veszélye. Gerinc- és mozgásszervi bántalmakban szenvedőknek, baleseti, ill. keringési rehabilitációban részesülő pácienseknek szokták gyógyászati célból javasolni.

Ki Kok Ada?

Egy volt holland úszó, aki a világ legjobbjai közé tartozik az pillangóvonás kategóriában az 1960-as években.

Nemzetközi karrierje 1962-ben kezdődött, amikor tizenöt éves korában Európa-bajnoki címet szerzett 100 m pillangón Lipcsében. Ő is része volt az ezüst 4 × 100 m vegyes váltó csapatának. A Tokiói olimpia két évvel később mindkét versenyen második lett. Ő is jó volt freestyle úszás, amely akkor mutatkozott meg, amikor az 1966-os Európa-bajnokságon 400 méteren második helyezést ért el Utrecht. Ugyanezen a tornán megnyerte a 100 m pillangót és a 4 × 100 m váltót is. Kilenc világrekordot ért el 1963 és 1967 között 100 és 200 méteren (csak később vezették be).

Írd meg az eredményed!

Fiaskó szó jelentése – Mutatjuk, hogy mit is jelent!

Státus szó jelentése – Mutatjuk, hogy mit is jelent!