in

Külföldi munkavállalók magyarországi ügyintézése egyszerűen megoldható

A vendégmunkások egyértelmű és azonnali megoldást jelentenek a hazánkban évek óta uralkodó munkaerőhiányra. Rövid távon magyar forrásból szinte lehetetlen feladat feltölteni az üres pozíciókat. Évekre van még szükség, mire a helyzet normalizálódik. Ezért is fontos, hogy a vendégmunkások ügyintézésével kapcsolatban mindennel tisztában legyünk.

 

Akár már online is megoldhatjuk a feladatot

 

Ott van például az Enter Hungary, ami az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság egyik olyan felülete, ahol könnyedén lehet egyes ügyeket elintézni és még profik is tudnak segíteni a műveletben, mint amilyen a TERENDO munkaerő-szakértő is. Ha külföldi, harmadik országbeli munkavállalókat akarunk foglalkoztatni, akkor mindenképpen érdemes minél többet megtudni erről a lehetőségről.

 

Az Enter Hungary felületén bizonyos esetekben hivatalosan intézhetjük az EGT-tagországokon kívülről érkező vendégmunkásokkal kapcsolatos ügyeket is. Itt a munkavállalással kapcsolatos szükséges dokumentumokat tudjuk feltölteni, beküldeni. Továbbá sima vagy ideiglenes tartózkodási engedélyt, letelepedési engedélyt is lehet igényelni már itt lévő külföldi munkavállaló esetében. Más szándékból Magyarországra látogató külföldieknél is ezt a felületet ajánlott használni. Figyelni kell azonban arra, hogy a felület nem minden kérelem és náció esetében működik azonos feltételekkel hiszen a jogszabályok is eltérnek.

Hirdetés

Miért jó választás az Enter Hungary? Külföldi munkavállalók esetében kifejezetten fontos a gyorsaság. Az online felületen az egész ügyintézés egyszerűbb és hatékonyabb lesz, mivel hivatalos úton, percek alatt küldhetjük be a Bevándorlási Hivatalba az okmányokat, iratokat és okiratokat. A már itt élő vendégmunkások pedig gyorsan meg tudják hosszabbítani a tartózkodási engedélyt, vagy éppen megváltoztatni a szálláshelyük címét. Fontos kiemelni hogy bizonyos ügyeket már csak ezen a felületeken keresztül lehet a hatóságnál intézni.

 

A rendszer működése

 

Az Enter Hungary hivatalos weboldalán lehet belépni a rendszerbe. Még az ügyintézés megkezdése előtt szükséges regisztrálni. Lehet magánszemélyként, ahol saját ügyben tudunk eljárni. Munkáltatóként is regisztrálhatunk, a cég képviseletében. Továbbá még ügyvédként, mint meghatalmazott. Magánszemélyként nem kell regisztrációs adatlap, de cégként vagy jogi képviselőként el kell küldeni online a Hivatal számára.

 

Ha megvan a regisztráció, akkor jöhet az Új kérelem beadása. Itt ki kell választani a megfelelő ügytípust, kitölteni a kötelező mezőket, valamint elmenteni az egészet. Mellékletekre is szükség lesz. Ha mindennel megvagyunk, akkor jöhet a kérelem benyújtása. 

Gyors és hatékony az ügyintézés

 

Az Enter Hungary online felület egyik nagy előnye, hogy semmilyen időpontfoglalásra nincs szükség. Bármikor és bárhol beléphetünk és beadhatunk egy új kérelmet. Külön ügyfélszolgálata nincs a weboldalnak, de az idegenrendészeti szervet telefonon könnyedén el tudjuk érni, valamint e-mailben is érdeklődhetünk, ha kérdésünk van, vagy elakadtunk az egyik folyamatban. Ha biztosra akarunk menni, akkor profik segítségét is igénybe vehetjük a teljes művelethez.

Írd meg az eredményed!

Advent szó jelentése

Hogy írjuk helyesen tavaly – Íme a válasz!