in

Mestercukrász 11. rész online – nézd meg a 2021. július 12-ei részt

Hirdetés

Mestercukrász 11. rész online – nézd meg a 2021. július 12-ei részt.

Elindult a Döntő hét!

Meglepetéssel indult a Mestercukrász Döntő hete: az édesszájú Konyhafőnök legjobb hat versenyzője egy életre szóló ajándékot kapott a zsűritől, amire a verseny indulása óta vártak.

A séfkabát rang és teher is egyben, hiszen a döntő első napján azt is meg kellett mutatniuk a zsűrinek, mennyit fejlődtek az elmúlt hetek során, így aztán nagyszabású tervekkel vágtak neki az első feladatnak, ahol olyan különleges desszertet kellett létrehozni az arany és luxus látványvilágát felhasználva, ami méltó a döntőhöz.

Zsizsi tortáját az Álom luxuskivitelben című film ihlette. Pezsgőzselével és rubicsokis mousse-szal töltött piskótát készített, és a dekorációhoz megalkotta a híres dekordobozt is a filmből, Audrey Hepburn ikonikus napszemüvegével együtt.

Kornél az orosz milliomosok világát próbálta visszaadni pezsgővel, kaviárral és arannyal. Az izomalt pezsgőspohárral rendesen meggyűlt a baja, de végül sikerült teljesítenie a séfek kérését.

Roland tortájához a Nagy Gatsby című film, és a húszas évek Amerikája adta az ihletet a partik csillogó világával. Vörösboros-szegfűszeges piskótát készített körtepürével, vörösboros-fűszeres vajkrémmel és fahéjas almakrémmel, almakompóttal, aranyozott almachipsszel, és piros izomalt tüillel a tetején.

Ádám nagyon sok időt elvesztett a vajkrémje javítgatásával, és végül az izomaltvitorlát és a csokifészket sem tette fel a tortájára, mert nem volt elégedett velük. Citromos máktortát készített rózsaborsos citromkrémmel töltve és fekete vajkrémmel burkolva. Aranyra festett temperált csokigömbökkel és kis izomaltgömbökkel díszítette, és csinált mellé egy izomalt fészket is.

Nina nagyon szerette volna bebizonyítani, hogy tud tökéletes tányérdesszertet is csinálni, nem csak óriási tortákat. Barackos-karamellás fehércsoki mousse-t készített brownie-s betéttel, citromos-gyömbéres sárgarépapürével, karamellszósszal, tejszínes barackparfé gömbbel, roppanós tüillel és arany dekorációval.
Verusnak újra kellett kezdenie az egyik krémjét, és a speciális burkolattal, a sugar sheet borítással is meggyűlt a baja, amit glükóz és kristálycukor keverékéből készített. Kakaós-narancsos piskótát sütött fehércsokis krémmel, sárgarépakrémmel és roppanós zellerréteggel. Smaragdra színezett burkolattal borította, amit végül a séfek kérésére arannyal is lefújt, és színezett rizspapírral dekorálta.

A legluxibb desszertet a zsűri döntése alapján Nina alkotta meg, így a második feladatban ő hátráltathatott (a döntő héten már nincs előny). A lány – nem meglepő módon – rögtön revansot vett a péntek miatt és Verusra rótta a nehezítést, aki így nem nézhette végig, hogyan készül a második feladat legtechnikásabb eleme, a karamellkupola.

Verus ennek ellenére feltalálta magát, és a megvalósításnál Kornélról lesve igyekezett egy tökéletes darabot elkészíteni belőle. Nina jól tudta követni a séf utasításait, csak a réteslapoknál rontotta el a hajtogatást, amit újra kellett kezdenie, és sütés közben jött rá, hogy a tokajis mousse-ba aszú helyett ecetet öntött, amit alapanyag híján már nem tudott kijavítani.

Ádám már a tokajis mousse készítésénél lemaradt és nem is tudta behozni a hátrányát. A rétescsöveket is későn kezdte el sütni, és az első darabokat le sem kente rendesen tojással, sőt, a karamellkupoláját is összetörte, amit darabokban tett a tányérra.

Zsizsi végig jól tartotta a séffel a tempót, és minden utasítást pontosan végre is hajtott, így aztán egyben tette rá a tányér ékét, a karamellkupolát is a desszert tetejére.

Roland az első adag karamellt a kupola készítése közben véletlenül megégette, úgyhogy kénytelen volt újrakezdeni az egészet, de végül sikerült minden elemet a tányérra tennie.

Kornél egyik legnagyobb mumusa a cukorkupola volt a versenyben, hiszen korábban kétszer is felsült vele. Ennek ellenére nem adta fel, és két összetört verzió után harmadjára is nekifogott. Mivel kicsúszott az időből, kénytelen volt az első két kupola darabjait használni a tálaláshoz.

A feladatot Zsizsi teljesítette a legjobban, a második helyezett Roland lett. Harmadik továbbjutónak Kornélt nevezte meg a zsűri és Verus is megnyugodva térhetett vissza pultjához. A veszélyzónába került Nina és Ádám közül a zsűri az egész napos teljesítménye alapján Ninát juttatta tovább, ez pedig azt jelentette, hogy Ádám a Döntő hét első távozója, neki ért véget a Mestercukrász – az édesszájú Konyhafőnök.

Nézd meg a 2021. július 13-ai részt: A Mestercukrász 11. rész online

The post Mestercukrász 11. rész online – nézd meg a 2021. július 12-ei részt appeared first on Retromuzsika.hu.

Írd meg az eredményed!

6 KVÍZ kizárólag okos embereknek!

Mestercukrász – Elindult a Döntő hét!