in

Miből készül a farmer? Mutatjuk a választ!

Miből készül a farmer? Mutatjuk a választ!

 

Farmer készítéséhez többféle nyersanyagot használnak. A szövet kinézete, tulajdonságai és tulajdonságai attól függnek: Ázsiai pamut – a farmertermékek egyik leggyakoribb alapanyaga. Meglehetősen hosszú rostokkal rendelkezik, ezért sokan rövidszálúnak hívják. Mexikói pamut – ebből a termékből származó termékek simák és kissé fényesek. Nagyon nehéz észlelni rajta hibákat és hegeket. Zimbabwei pamut – a minőség és az érték arányának a legjobb választási lehetőségnek tekintik. Megfizethető áron versenyezhet jobb és megbízhatóbb nyersanyag-lehetőségekkel. Barbados pamut – nagyon ritkán használják farmer varrására. Textúrája nagyon puha és kellemes tapintású. Az ilyen nyersanyagokból származó termékeknek csak 7% -a van jelen a piacon.

Gyapotkészítés. Először összegyűjtik, majd kézzel vagy automatikusan megtisztítják. Ez a szakasz magában foglalja a tisztítás, lazítás és keverés folyamatát.

Forog. Az eljárás attól a pillanattól kezdődik, amikor a gyapot hosszú, vastag szálakká alakul. Csavarozva vannak, amíg vékony húrokat nem lehet készíteni, amelyekből később szövetek alakulnak ki.

Festés. A kapott fonalat természetes festékkel – indigóval – festették. Az utóbbi időben azonban elkezdték használni a természetes festék mesterséges alternatíváját. A műfesték egyenletesebben fekszik.

Szövet készítése. Általában a 3 és 1 szálak arányát használják. A szövet gyártásánál ingajáratot és inga nélküli mechanizmusokat alkalmaznak, attól függően, hogy milyen típusú szövetet készítenek, és milyen szövetből készül farmernadrág.

Feldolgozás. Az anyag feldolgozásakor a gyártó összeállíthatja azt vagy végrehajthat más olyan műveleteket, amelyek később befolyásolják az anyag megjelenését és tulajdonságait.

 

Írd meg az eredményed!

Miből készül a fahéj? Mutatjuk a választ!

Miből készül a festék? Mutatjuk a választ!