in

Miből készül a whiskey? Mutatjuk a választ!

Hirdetés

Miből készül a whiskey? Mutatjuk a választ!

Whisky-t inni stílusos, elegáns, férfias. Aki annak idején nézte és ismerte a 90-es évek egyik legsikeresebb sorozatát, a Dallast, az tudja, hogy egy pohár jóféle párlat jól jön üzleti megbeszélések alatt és esti lazításkor is, segíti a stresszoldást, a vidám, jó napokat pedig még jobbá teszi. Whiskys pohárban, az Ewing család szerint szigorúan jéggel!

Röviden: a gabonát erjesztik, párolják, majd különböző speciális hordókban évekig, akár évtizedekig hagyják pihenni. Hagyományosan öt országban készítik ezt az italt, ide sorolandó Skócia, Írország, Kanada, az Amerikai Egyesült Államok és bármennyire meglepő, de Japán is. Ám származási helyükön kívül számos más tényező is megkülönbözteti egymástól ezeket az italokat, olyannyira, hogy a kínálat első ránézésre végtelennek tűnik. Lássuk egy kicsit bővebben, miről is van szó!

A whisky alapanyaga lehet az árpa, maláta, búza, kukorica, rozs vagy pedig ezek valamilyen arányú keveréke. Az egyes nemzetek whisky típusait épp a felhasznált gabonák különböztetik meg egymástól. A készítés folyamata nagyjából mindegyik változatnál ugyanaz, bár egyre több gyártó tesz némi csavart a történetbe, még különlegesebbé téve ezzel a termékeket.

A whisky alkoholtartalma 40% vagy ettől magasabb.

Írd meg az eredményed!

Miből készül a grincsfa? Mutatjuk a választ!

Miből készül a rum? Mutatjuk a választ!