in

Miből készül az evőeszköz? Mutatjuk a választ!

Miből készül az evőeszköz? Mutatjuk a választ!

 

A mai evőeszközök főként rozsdamentes acélból készülnek, ill. az egyszer használatosak műanyagból. Az étkészlet dobozának alján találhatunk egy számot, pl.: 18/10 megjelölést, amely arra utal, hogy acéljukat 18% krómmal (ettől lesz rozsdamentes), és 10 % nikkellel (ettől saválló) ötvözték.
Az ezüst evőeszközök 800-as ezüstötvözetből készülnek, a gyártási folyamat végén tiszta ezüstöt is tartalmazó galvánfürdőbe merítve őket, magas fényt kapnak. Az ezüst kések nyele 800-as ezüstből, a penge jó minőségű kovácsolt acélból áll.
Az ezüstözött étkészletek gyártásánál a 90 grammos ezüstözés alapja, hogy az alapanyag 18/10 nemesacél, melyre galvanizálással 30 mikron ezüstréteget hordanak fel. Az erősebben igénybevett területek (pl.: markolat) dupla rétegezüstözést kapnak, így gépi mosogatásra is alkalmassá válnak.
Az acél evőeszközök (NC 18/10) rendkívüli módon rozsdaállók, az élelmiszerekből és a tisztítószerekből származó savaknak ellenállnak, és jó az ütésállóságuk.
A króm acél étkészletek (AISI 430) alkalmasak üzemi étkezdék, menzák, stb. igényeinek kielégítésére. Másik típusuk (AISI 420) kések és kovácsoltvas pengék alapanyagául szolgálhat.

 

Írd meg az eredményed!

Miből készül az élesztő? Mutatjuk a választ!

Miből készül az eper aroma? Mutatjuk a választ!