in

Miből van a bronz? Mutatjuk a választ!

Miből van a bronz? Mutatjuk a választ!

 

bronz egy fémötvözet termék (kombináció) között bizonyos százalékos réz, ón, vagy más fémek. A két fő alkotóelem aránya határozza meg a kapott termék színét, merevségét és felhasználását.

A bronz eredete AD 1700-ban nyúlik vissza, egy őskori korszakban, amelyet ezen új anyag fegyverek és edények gyártására való felhasználása jellemez, ami nagy előrelépést jelentett a technológia és a kőkorszak vége szempontjából.

A bronz kifejezés a latin Brundisium- ból származik , amely egy ősi olasz város neve volt, amelyet ma Brindisi néven hívnak, ahonnan a bronzot elosztották az egész Római Birodalomnak.

A bronz egy fémötvözet, amelyet a következők jellemeznek:

  • Kiváló áramvezető. Kevesebb hőt halmoz fel, mint más fémek , ezért ipari elemek gyártásánál használják, mivel biztonságos használata. Kevésbé merev, mint más fémek , így könnyű kezelni az anyagot. A bronz korrózióálló, és ez meghosszabbítja az ezen ötvözetből készült termékek élettartamát. Ha merev felületre kerül, nem keletkezik szikra , így a bronz biztonságos felhasználású anyag legyen gyúlékony gázok vagy robbanásveszélyes elemek jelenlétében.

A bronz alapvető összetételű réz és ón, és a réz az alapfémek.

 

Írd meg az eredményed!

Miből készül a bulgur? Mutatjuk a választ!

Miből készül a benzin? Mutatjuk a választ!