in

Ormánsági település – válasz rejtvényhez

Ormánsági település – válasz rejtvényhez

Rejtvényfejtés közben gyakran felmerülő kérdés, hogy mi az ormánsági település más néven.

Íme a válasz: Zaláta, Okorág, Adorjás, Baranyahidvég, Besence, Bogádmindszent, Bogdása, Csányoszró, Cún, Diósviszló, Drávacsehi, Drávacsepely, Drávafok, Drávaiványi, Drávakeresztúr, Drávapiski, Drávaszerdahely, Drávasztára, Felsőszentmárton, Gilvánfa, Gyöngyfa, Hegyszentmárton, Hirics, Ipacsfa, Kákics, Kemse, Kémes, Királyegyháza, Kisasszonyfa, Kisszentmárton, Kovácshida, Kórós, Lúzsok, Magyarmecske, Magyartelek, Markóc, Marócsa, Nagycsány, Ózdfalu, Páprád, Piskó, Rádfalva, Sámod, Sellye, Sósvertike, Sumony, Szaporca, Tengeri, Tésenfa

Mi a település?

A település – általános szóhasználattal – az a hely, ahol emberek tartósan megtelepednek, élnek és dolgoznak. Nevezhetik falunak, városnak vagy más, huzamos emberi megtelepedést jelentő közösségi formációnak is.

A település egyszerűen fogalmazva olyan hely, ahol az emberek laknak és dolgoznak. Maga a jelenség ( egy adott helyen való letelepedés vagy megtelepedés) nem csak embereknél figyelhető meg. Az emberek a telepedés vagy a telepítés során alkotnak telepet, vagyis önszántukból vagy akaratuk ellenére.

 

 

Írd meg az eredményed!

Barkácsgép márka – válasz rejtvényhez

Borsodi nyereményjáték 2022 – a játék május 30-ig tart!