in

Te mennyire fogyasztasz szuperélelmiszereket?

Manapság egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy mit is eszünk. Míg felmenőink java része a saját maga által termesztett, tenyésztett alapanyagokból készítette az ételeit, addig mára nekünk be kell érnünk azzal, amit a különféle üzletek polcain találunk.

 

Talán ezért is tolódott el a táplálkozás az olyan termékek felé, amelyek egészségesek, illetve önmagukban is kifejezetten egészségbombának minősülnek. Ezek az élelmiszerek kapták meg aztán a szuperélelmiszer elnevezést: vagyis olyan, tápanyagokban gazdag élelmiszerek vagy alapanyagok, amelyek egymagukban annyi vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaznak, amire a testünknek bizony nagy szüksége van.

 

Milyen szuperélelmiszerek léteznek?

 

Talán még elég kevés információ forog közkézen, pedig nagyszüleink is bőségesen fogyasztották azt, amit a Growisland kendershop részlegén is könnyedén megvásárolhatunk: kendermagot, illetve a belőle származó olajat.

 

Sokan összekeverik, hogy a CBD olajhoz, illetve a jointhoz szükséges kenderrészek azok a virágok, míg a szuperélelmiszer a magból “készül”.

 

Persze nem ez az egyetlen élelmiszer, hiszen számtalan, organikus eredetű, kenderalapú élelmiszer kapható a piacon. Nyilvánvalóan a többi már nem szuperélelmiszer, de azért ez ne szegje kedvünket.

 

Ha csak pár ilyen extra értékes ételt beiktatunk az étrendünkbe, már jól jártunk. Hogy mit? A kendermagon túl ugyanebbe a kategóriába tartozik a búzafű, az áfonya, a csokoládé, a brokkoli, a cékla vagy a fokhagyma. Ahogy látszik, nem feltétlenül kell nagyon különleges alapanyagokra gondolni, a legtöbbel nap mint nap van kapcsolatunk.

Hirdetés

De miért is olyan értékes a kendermagból készült olaj?

 

Ahogy azt már fentebb említettük, tele van minden olyan kinccsel, ami a testünk számára kiválóan hasznosítható. Mutatjuk is, hogy mivel!

 

  • A kendermag gazdagon tartalmaz kalciumot, káliumot, magnéziumot, ként, illetve bővelkedik A-, B-, C-, D- és E-vitaminban. 
  • Tartalmaz Omega-3 zsírsavat, sőt, még a jóval ritkábban fellelhető Omega-6 zsírsav is megtalálható benne.

 

Többféle formában is fogyasztható: akár olajként, akár porított változatban is beszerezhető, így akár smoothie-ba keverve, akár salátára locsolva könnyedén magunkhoz vehetjük a természet ezen kincsét!

 

A kender ezer arca

 

Gondoltad volna, hogy a kender ilyet tud? Mert elsőre mindenkinek a spangli ugrik be, arról is a pszichózis, miközben akad jó sok olyan kenderfajta a Growisland kínálatában is, amely inkább abban segít, hogy relaxálni tudjunk, vagy abban, hogy még aktívabbak, még kreatívabbak legyünk. 

 

Az már csak hab a tortán, hogy élelmiszerként, sőt, mi több, szuperélelmiszerként is szerepel, így még a legádázabb kender-ellendrukkerek is tehetnek egy próbát, hiszen ezek az ételek csak jót tesznek az emberi szervezettel!

Írd meg az eredményed!

Melyik elem nem illik a sorba? Csak igazi zsenik tudják megállapítani 8 másodpercen belül!

Megtalálod a 2 különbséget a képek között? Zseni vagy, ha felfedezed őket 10 másodperc alatt