in

Trópusi növény – válasz rejtvényhez

Trópusi növény – válasz rejtvényhez

Rejtvényfejtés közben gyakran felmerülő kérdés, hogy mi a trópusi növény más néven,

Íme a válasz: Agávé, Kinafa, Táró, Yam

Mi a trópusi növény?

„Trópusi növények” alatt azokat a növényfajtákat értjük, amelyek természetes élőhelye trópusi éghajlat alatt található. A trópusi növények kifejezést általában Észak-Amerikában használják, más országokban ezt a növénycsoportot többnyire „zöld cserepes növények” névvel illetik.
Az Egyenlítőtől északra eső hidegebb éghajlati övekben a trópusi növényeket gyakran szobanövényként tartják, és a melegebb, napos hónapokban kihelyezik a szabadba. Az értékesítésre szánt trópusi növények termeszthetők hidegebb éghajlat alatt is, de csak növényházban, illetve más szabályozott környezetet biztosító termesztési megoldások használatával. Emiatt a kereskedelmi forgalomba kerülő trópusi növények nagy részét a déli országokban állítják elő.

A trópusi növények az átlagosnál melegebb hőmérsékletet és magasabb páratartalmú környezetet igényelnek, amelyet folyamatosan biztosítani kell számukra. A trópusi növények között egyaránt találunk virágzó és leveles növényeket. Tipikus példái a broméliák, a pálmák és az orchideák.

Írd meg az eredményed!

Ökológia szó jelentése – Mutatjuk, hogy mit is jelent!

Timpanon szó jelentése – Mutatjuk, hogy mit is jelent!