in

Foglalkoztató füzetek az ovis, iskolás korosztálynak

Nagyszerű találmány, amely jó pár éve már divatban van, ezek a foglalkoztató füzetek. Már egészen kicsiknek is készülnek, egy-kétéves kortól indítva. Vannak konkrét témakörökre specializáltak, vagy csak bizonyos típusú feladatokat találunk bennük, másoknál pedig vegyesen mindenféle elérhető. Oldalszámban is az egészen vékony füzetecskétől és a kismérettől kezdve, amely a tenyérben is szinte elfér, a legáltalánosabbak az A4-es méretűekig sokféle kapható.

 

Matricák, kártyák és színezők

 

A foglalkoztatóknak külön alkategóriái is léteznek már, szinte lehetetlen választani, ha nem ismerjük a gyerek erősségeit, érdeklődési körét. Miután átnéztük a BestMarkt webáruház foglalkoztató füzet kínálatát, mindenképpen érdemes a szülőket megkérdezni, melyikre essen a választás, amennyiben nem saját csemeténknek, hanem ajándékba szánjuk ezeket az anyagokat.

 

Egyre népszerűbbek a különféle színezők, amelyek már felnőtteknek is elérhetők, akik különféle festmények közül választhatnak ízlésüknek megfelelően. A kicsiknek természetesen még csak néhány színnel és számmal találunk füzeteket, színezőkártyákat, de ahogy megtanulják a helyes vonalvezetést, és hogy ne menjenek a vonalon kívülre, úgy lehet fokozatosan nehezíteni a feladványokon.

 

Nagyon kedveltek a matricás foglalkoztatók, amelyeknek az a közös jellemzője, hogy a változatos feladatokhoz a matricaragasztás élménye párosul. A matricás foglalkoztatók között már nagyon tematikus változatokat is találunk, mint pl. kalózos, Barbie-s, dinós, stb.

Hirdetés

Átrajzoló kreatív füzetek

 

A foglalkoztatók között is újdonságnak számítanak az átrajzolók, amelyek nagymértékben fejlesztik a gyerekek kreativitását, képzelőerejét. A kicsik megtanulhatnak olyan rajzokat készíteni, amelyekre egyedül még nem lennének képesek. A foglalkoztató füzet előre megtervezett figurái segítik őket ebben.

 

Ha készen vannak a képek, azokat egyszerűen körbevágva egyedi matricákat is lehet készíteni, amelyek aztán bármilyen sima felületre felragaszthatók, pl. az ágy támlájára vagy a szekrény ajtajára. A matricás füzet tartalmaz áttetsző íveket is, amelyek segítségével nemcsak a füzetben lévő rajzok használhatóak, de bármilyen szabadon választott kép akár az internetről vagy egy magazinból. Az öntapadó ívek, ha már felragasztottuk őket, bármikor ragasztómaradvány nélkül visszaszedhetőek és újra felragaszthatóak.

 

Iskolai tanulást segítő kiadványok

 

A foglalkoztató füzetek jó része valamelyik tantárgy fejlesztését célozza. A legtöbb kiadvány matematikai témakörű, azon belül számtalan logikai fejtörővel, de vannak, amelyek természettudományos témájúak. Kisiskoláskorban, alsó tagozatban ezek a foglalkoztatók megkönnyítik a tanulást, bizonyos összefüggések megértését, és meghozzák a kedvet a nehezebb témák megtanulásához.

 

Több évtizede méltán népszerűek a Tessloff-Babilon Logico kiadványai, amelyek különleges megoldással vezetik rá a gyerekeket a helyes eredményre. A Logico munkalapok megannyi témakörben elérhetők.

Írd meg az eredményed!

Tésztafajták képekről. Ha szereted az olasz konyhát, felismered az összeset! 1. rész KVÍZ

Ismertették a 2024-es autópálya-matrica árakat