in

Hedonista szó jelentése – Mutatjuk, hogy mit is jelent!

Hedonista szó jelentése – Mutatjuk, hogy mit is jelent!

FilozófiaÉlvhajhász ember, aki alacsonyrendű életfelfogást vall és gyakorol, amely szerint az érzéki örömök élvezése (evés, nemiség) a legfőbb jó.

Manapság egyre több a hedonista. A hedonista hamar erkölcsi romlásba jut.

A hedonista szó a görög hēdoné (öröm) szóból származik. A magyar nyelvben azt jelenti, hogy valaki olyan életfilozófiát vall, amelyben az élvezetek és örömök elérése a legfontosabb. A hedonista ember arra törekszik, hogy mindig boldog és elégedett legyen, az élet minden területén.

A hedonista filozófia szerint az öröm az egyetlen igazi jó, és az élet értelme az, hogy minél több örömöt szerezzünk. A hedonista filozófusok általában úgy vélik, hogy az örömök minden formája értékes, függetlenül attól, hogy erkölcsösek vagy sem.

A hedonista filozófia számos különböző formája létezik. Egyes hedonisták úgy vélik, hogy a legfontosabb az érzéki örömök, például az evés, az ivás, a szex és a szórakozás élvezete. Mások úgy vélik, hogy a szellemi örömök, például a művészet, a zene és a filozófia élvezete is fontos.

A hedonista filozófia gyakran kritikával éri szemben. Sokan úgy vélik, hogy a hedonista filozófia önző és erkölcstelen. Úgy vélik, hogy az örömök keresésén túl fontosak az erkölcsi kötelezettségek is.

A hedonista szót gyakran szinonimákkal is használják, például:

  • élvezetkereső
  • gyönyörűző
  • örömkövető

Például:

  • Az új barátom igazi hedonista, mindig csak azon tűnődik, hogyan lehetne még jobban élvezni az életet.
  • Amikor végre sikerült kipihennem magam egy hosszú munkahét után, úgy éreztem magam, mint egy igazi hedonista.
Írd meg az eredményed!

Konstruktív szó jelentése – Mutatjuk, hogy mit is jelent!

Domina szó jelentése – Mutatjuk, hogy mit is jelent!