in

Ignorál szó jelentése – Mutatjuk, hogy mit is jelent!

Ignorál jelentése – Mutatjuk, hogy mit is jelent!

Mellőz, semmibe vesz, nem vesz róla tudomást.

Szándékosan figyelmen kívül hagy, ismert tényt nem vesz tekintetbe.

Gőgösen lenéz; nem méltat figyelemre egy személyt, dolgot, sértő szándékkal nem vesz tudomást róla.

Az ignorál szó jelentése, hogy valaki figyelmen kívül hagy valamit vagy valakit. Nem vesz tudomást róla, nem foglalkozik vele.

Az ignorál szó latin eredetű, az “ignorare” szóból származik, amely “nem tudni” jelentéssel bír. A magyar nyelvben az ignorál szót gyakran használják a következő kifejezésekben:

  • ignorálja a tényeket
  • ignorálja a figyelmeztetéseket
  • ignorálja a szabályokat

Az ignorál szót a következő esetekben használhatjuk:

  • Ha valaki nem vesz tudomást egy tényről, akkor azt mondjuk, hogy ignorálja a tényt. Például, ha valaki nem vesz tudomást arról, hogy a világ felmelegedése valós probléma, akkor ignorálja a tényeket.
  • Ha valaki nem vesz tudomást egy figyelmeztetésről, akkor azt mondjuk, hogy ignorálja a figyelmeztetést. Például, ha valaki figyelmeztetés ellenére mégis kimegy a tűzbe, akkor ignorálja a figyelmeztetéseket.
  • Ha valaki nem vesz tudomást a szabályokról, akkor azt mondjuk, hogy ignorálja a szabályokat. Például, ha valaki figyelmen kívül hagyja a közlekedési szabályokat, akkor ignorálja a szabályokat.

Az ignorál szót gyakran használják pejoratív értelemben is, hogy valakit vagy valamit figyelmen kívül hagynak, mert nem fontosnak tartják. Például, ha valaki azt mondja, hogy “ignorálom a politikát”, akkor azt jelenti, hogy nem érdekli a politika, és nem foglalkozik vele.

Az ignorál szó ellentéte a figyelembevétel.

Írd meg az eredményed!

1 deciméter hány centiméter?

Abuzál szó jelentése – Mutatjuk, hogy mit is jelent!