in

Miből készül a nutella? Mutatjuk a választ!

Hirdetés

Miből készül a nutella? Mutatjuk a választ!

 

A Nutella fő összetevője a cukor, növényi olaj (31%, nagyrészt pálmaolaj), mogyoró (13%), kakaó és a sovány tej. Nutellát számos országban „mogyorós krémként” forgalmazzák.

A Nutella cukorból, módosított pálmaolajból, mogyoróból, kakaóporból, sovány tejporból, savóporból, lecitint és vanillint tartalmaz.

A folyamat a kakaópor a kakaóbabból való kivonásával kezdődik. A kakaóbabokat a kakaófákról szüretelik és körülbelül tíz napig hagyják száradni, mielőtt feldolgozásra kerülnek. A kakaóbabok kb. 50% kakaóvajat tartalmaz, ezért azokat pörkölni kell, hogy a kakaóbabok folyékony pasztájúak legyenek. Ez a lépés nem elegendő ahhoz, hogy a kakaóbabot csokoládépasztává alakítsa, mivel szobahőmérsékleten megszilárdul, és nem lesz kenhető. A kezdeti sütés után a folyékony paszta sajtolásra kerül, amelyet a vaj kakaóbabból való kipréselésére használnak. A végtermékek kerek csokoládé lemezek.

A második folyamat magában foglalja a mogyorót. Miután a mogyoró megérkezik a feldolgozó üzembe, minőség ellenőrzésen esnek át, hogy feldolgozásra alkalmasak legyenek. Egy guillotine -t használnak a mogyorók felszeletésére, hogy belülről is ellenőrizni tudják a minőséget Ezt követően a mogyorót tisztítják és pörkölik. A második minőség ellenőrzést egy számítógép vezérelt fújtatott levegővel végzik, amely eltávolítja a rossz mogyorókat a tételből. Ezek az ellenőrzések biztosítják, hogy minden egyes üvegben egységes legyen a megjelenés és az íz. A vállalat állítása alapján, 50 db mogyoró található a Nutella minden egyes üvegében.

Ezután a kakaóport összekeverik a mogyoróval, a cukorral, a vanillinnal és a sovány tejporral egy nagy tartályban, amíg pasztaszerűvé nem válik. Ezután módosított pálmaolajat adnak hozzá, hogy segítse megőrizni a Nutella szilárd állapotát szobahőmérsékleten, ami a kakaóbabban található vajat helyettesíti. A keverékhez hozzáadják a tejsavóport, amely a paszta kötőanyagaként működik. A tejsavópor az az adalékanyag, amelyet gyakran alkalmaznak, mivel megakadályozza a termék koagulálását, mivel stabilizálja a zsíremulziókat. A lecitin, az állati és növényi szövetekben található zsíros anyag, hozzáadásra kerül a paszta emulgeálására, mivel elősegíti a különböző összetevők homogenizált keverését, lehetővé téve a paszta kenhetővé tételét. Segíti a kakaópor lipofil tulajdonságait is, amely megtartja a termék elválasztását. A csokoládé édességének növelése érdekében hozzáadnak vanillint. A készterméket ezután csomagolják.

Írd meg az eredményed!

Miből készül a majonéz? Mutatjuk a választ!

Miből készül a nemez? Mutatjuk a választ!