in

Szerezz be egy állólámpát a nappaliba! Eláruljuk, hogy miért!

Hogy miért szerezz be egy állólámpát a nappalidba? Azért, mert nélkülözhetetlen bizonyos időszakokban a használata. Az otthonod egyik legforgalmasabb helyén mindenkinek meg kell találni azt az elfoglaltságot, ami segíti a kikapcsolódásban.

 

Miért kell ehhez állólámpa is?

 

Az állólámpa nemcsak a hely dísze lesz (bár ebben is jelentős szerepet játszhat), hanem világító eszközként is funkcionál. A nappaliban óriási a nyüzsgés, mindenki megtalálja azokat a dolgokat, amiket szeret: a tévézést, a videojátékozást, a kártyapartikat, társasjátékozást, telefonálgatást, olvasást, kötögetést. Ezen tartalmas és szórakoztató órákat nem lehet csak a mennyezeti lámpák fényénél eltölteni, hiszen az lehet zavaró is bizonyos esetekben. 

 

Egy jó beszélgetéshez, vendéglátáshoz a fényük szinte kötelező, viszont az esti tévézéshez, zenehallgatáshoz, pihenéshez már nem annyira tud kézenfekvő lenni a használatuk.

Hirdetés

Az állólámpa olyan eszköz, ami nem hiányozhat a te otthonodból sem!

 

Ez a világítástechnikai eszköz segíteni fog abban, hogy a nappalidban a legideálisabb világítási feltételeket tudd megteremteni. Milyen jellemzői vannak az optimális világításnak? Nos, ennek a meghatározása mindig az ott végzett tevékenységek függvénye. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy ahány tevékenység van, annyiféle világítási megoldás jöhet szóba. Érdemes figyelembe venned a kényelmi szempontokat, mert a fényviszonyokat mindig úgy kell kialakítanod, hogy azzal senkit se zavarj abban, amit csinál.

 

Egy családi kellemes, hangulatos estéhez nem feltétlenül kell a nappaliban található összes világítóeszközt felkapcsolnotok – elegendő akár egy állólámpa fénye is. Míg régebben a tévénézéshez mindenki sötétségbe borította a szobát, ma már sokan háttérvilágítást biztosítanak hozzá. A tévézés alapból megterheli a szemizmokat, amit a teljes sötétség még tovább fokozhat.

 

Filmnézéshez úgy kell megválasztanod a fény erősségét, hogy az a film nézésében ne zavarjon, de egyúttal ne is legyen fárasztó a szemednek. Ilyenkor tehetnek jó szolgálatot az állólámpák, amelyek élvezhető háttérvilágítást biztosíthatnak.

 

A hobbijaid is előtérbe kerülhetnek

 

Ha az olvasás, varrás, kötögetés, horgolás a hobbijaid közé tartozik, akkor nagyon értékelni fogod az állólámpa nyújtotta előnyöket. Kialakíthatsz egy hangulatos kis dolgozósarkot, ahol ott lehetsz a családod körében akkor is, amikor a hobbidnak hódolsz. Legyen a fényforrásod hagyományos vagy modern, a fényénél minden kivitelezhető: elolvashatod a kedvenc íród legújabb regényét, sapkát, kesztyűt köthetsz, vagy ha éppen ahhoz van kedved, csak titkon nézheted a gyerekeid önfeledt játékát.

 

A koncentráltabb fények nem fognak zavarni senkit, miközben neked kellő fényt adnak. Alkalmazz meleg színhőmérséklettel rendelkező LED izzókat, és hozz létre az elméd és a szemed számára pihentető környezetet. Ez azért is lényeges, mert a másnapi kirobbanó energiához elengedhetetlen a nyugodt környezet.

 

Szerezz be te is minél hamarabb egy (vagy több) állólámpát!

Írd meg az eredményed!

A gyepszellőztetők csodákat művelnek a kertjével

Találd ki az állatot – az utolsó lehet nehéz lesz!