in

A gyepszellőztetők csodákat művelnek a kertjével

Egy kert vagy hétvégi telek nagyon sok örömöt tud okozni, de mellette kér befektetést is. Vannak, akik inkább csak a kert áldásos hatásait élveznék és számukra nyűg minden kerti munka, ugyanakkor a fűnyírás az a tevékenység, amelyet mindenképp el kell végezni, ha törik, ha szakad. Szerencsésebbek azok, akik számára ez egyben hobbi is, és a kertben való munka nekik feltöltődést, kikapcsolódást jelent.

 

Akiknek a gyep a mindenük

 

Függetlenül attól, hogy a fűnyírás kedvenc időtöltés-e vagy sem, akinek fontos, hogy milyen a gyep a kertben, érdemes elgondolkodnia a BestMarkt webáruház gyepszellőztető termékein, hogy ne ruházzon-e be valamelyikbe. De ehhez először is meg kell ismerkedni azzal, hogy mit is takar ez a berendezés, kinek és miért lehet rá szüksége.

 

Sokan azt gondolhatják először, hogy ez azért már túlzás, hogy még szellőztessük is a gyepet, pedig ha megismerik ennek a kisgépnek a működését, majd használják is, rá fognak jönni, hogy csodákat művel a pázsittal, és tavaszra, nyárra egy gyönyörű, sűrű gyep fogja betakarni a kertet.

Hirdetés

Mit jelent a gyepszellőztetés?

 

Minden, kerttel rendelkező ember tudja, hogy a fű nagyon gyorsan növeszt gyökeret, ráadásul vannak olyan pázsitfélék, gyomok, amelyeknek rendkívül erős és burjánzó a gyökere, szinte ki sem lehet irtani. A gyepszellőztető segít kiszedni az elhalt, felesleges gyökereket, miközben a friss hajtásokat nem bántja. A gyepszellőztető fellazítja a talajt, ezáltal a növénykezdemények levegőhöz jutnak és egészségesebben tudnak növekedni.

 

Természetesen ne keverjük össze a gyepszellőztetés fogalmát a gazolással, amelyet ettől függetlenül el kell végezni, viszont a gyepszellőztető segít ezt véglegesíteni. Általában tavasszal javasolt ezt a műveletsort elkezdeni, majd körülbelül minden harmadik fűnyírás után elvégezni. Ha valaki lemarad róla most tavasszal, akkor sincs veszve semmi, mert bármikor el lehet kezdeni, csakis pozitív hatásai lesznek a gyepünk számára.

 

Milyen fajta eszközt vásároljunk?

 

Ahogy szinte minden kerti kisgép esetében, a gyepszellőztetőknél is három típust különböztetünk meg, ezek pedig a következők: elektromos, akkumulátoros és benzines. Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai. A leginkább környezetbarát eszköz az elektromos, emellett a legcsendesebb és legkönnyebb berendezés. Hátránya viszont, hogy a kábelt magunk után kell hurcolni, és mindig vigyázni kell, nehogy megsérüljön a munka közben.

 

A következő típus az akkumulátoros, amely esetében már nincsenek vezetékek, ellenben figyelni kell az üzemidőt, hogy meddig használhatjuk a gépet, valamint a töltöttségi szintet. Az elektromos és akkus eszközök jobbára kisebb vagy közepes méretű kertbe ajánlottak.

 

Akinek nagy kertje van, ott egy erős, benzines gyepszellőztető megvásárlása javasolt, hiszen bírnia kell a huzamosabb igénybevételt. Itt sincsenek vezetékek, viszont fel kell készülni arra, hogy bírni kell fizikailag a nehezebb eszközzel való bánásmódot. Bármelyikre essen is a választás, a BestMarkt kerti gépeivel jól fog járni.

Írd meg az eredményed!

Mit jelenthet biztonság szempontjából egy modern kaputelefon?

Szerezz be egy állólámpát a nappaliba! Eláruljuk, hogy miért!