in

Túl sok fotót őrizgetsz a telefonodon? Készülhet belőlük vászonkép!

Ahogy teltek-múltak az évek, minden egyes telefonvásárlás során úgy választottam készüléket, hogy egyrészt jó képeket készítsen, másrészt nagy tárhelye legyen. Most már ott tartok, hogy 128GB sem elég, és mindez miért? Persze, a sok-sok fotó miatt! Néha elgondolkodom, mihez kezdjek velük. Annyi jó fotó van, de egyik sem tekinthető meg a falon. Vagy mégis? 

 

A következő cikk azért született meg, mert szerettem volna utánajárni annak, hogy hogyan lesz a saját fotókból vászonkép, és milyen feltételei vannak a folyamatnak. Tarts velem!

 

Mekkora felbontás szükséges egy vászonképhez?

 

Vászonkép napjainkban szinte bármiből készülhet, ám ez nem jelenti azt, hogy a legrosszabb minőségű képből is csoda kreálható. Nekünk, megrendelőknek is hozzá kell tennünk egy kicsit a folyamathoz. A Vászonkép Szalon különleges vászonképei magas színvonalat, minőséget képviselnek, mindezt az is bizonyítja, hogy garancia jár a termékekre. Azt azonban ne felejtsük el, hogy ehhez az kell, hogy a felbontás, a méret és a fények is stimmeljenek.

 

A leggyakrabban azzal nem vagyunk tisztában, hogy milyen felbontás kell ahhoz, hogy jó minőségű vászonképet kapjunk a kezünkbe. Csak hogy megértsük; egy 100×100 pixeles képből lehetetlen egy 100×100 cm-es vászonképet készíteni, hiszen 30 cm-enként szükség van 1000 pixelre. De nem mindig a számok beszélnek. Számos esetben lehet a képeket nagyítani is. 

Hirdetés

Mitől függ a vászonkép minősége?

 

Nem csupán a felbontástól, hanem az elkészítés körülményeitől is. Telefonnal kattinthatunk olyan fotót, ami tökéletesen megfelel erre a célra, de ezt ne sötét, zavaros környezetben tegyük meg! Az sem utolsó, hogy a hátlapi kamera, és ne az előlapi kamera használatát preferáljuk!

 

Az utómunkálatokról sem szabad megfeledkezni! Gondolok ezalatt arra, hogy milyen színek, effektek illenek a képhez, hogyan állítjuk be a kontrasztot, stb. Nagyon sok múlhat ezeken az apróságokon. 

 

Hogyan dolgozhatjuk fel a saját fotókat?

 

Egyedül nyilván nem fog menni, hiszen olyan gyártót kell találnunk, aki profi munkát végez és a lehető legszebb vászonképet adja át nekünk. Dönthetünk úgy, hogy egy többrészes, esetleg montázs vagy mozaikdarabbal dobjuk fel az otthonunkat, ám az egész falat beborító alkotások ugyanilyen esztétikusak. 

 

Az óriási képek tulajdonképpen divatosak is. Nagyon sokszor halljuk, hogy valaki szándékosan úgy tervezi meg az otthonát, hogy egy egész falat hagy egy családi képnek, festménynek vagy más modern ábrázolásnak, amelyet természetesen vászonkép formájában tesz közszemlére. 

 

Neked milyen vászonképek szimpatikusak? Szeretnél hatalmas alkotásokat otthonodba vagy inkább a visszafogottabb vonal vonz téged? Bármelyikre is szavazol, a telefonodban mindig akad majd erre a célra megfelelő “alany”.

Írd meg az eredményed!

Felismered, milyen dinoszaurusz van a képen? KVÍZ

Bokacsizmák az őszi szezonra