in

Újabb magyar városokat keresünk! Agyafúrt KVÍZ! Segíts kitalálni!

Történetünk az Egyesült Államokban játszódik.

Itt él két idős 56-os magyar nagyszülő. Ők egymás között még mindig magyarul beszélnek. Egy fiuk van, aki picit tud magyar… A két unoka (20 év körüli a lány és a fiú) egy kukkot sem tud a “marslakók”nyelvén. A betoppanó fiatalok elmondták, hogy szeretnék megismerni azt az Óhazát, amiről annyi szépet mesélt a mami és papi. Az igent nem kellett kimondani a bólogatás mindent elmondott. Vannak feltételeim, mondta később  a nagypapa hamiskásan!

Tizenkét helyet fel kell keresnetek, de csak utalni fogok fogok rá,  mi a jellemző a helységekre.  S mivel már több alkalommal “marslakók” nyelvének neveztétek csodaszép anyanyelvünket, ezért magyarul írtam meg a feladatokat. A helyiek angol kiejtése sok esetben hasonló lesz a mienkéhez. Biztosra vesszük, hogy szívesen fognak segíteni! S utolsó kérés: minden látogatás után a tapasztalatokról számoljatok be, s az újabb támogatás már megy is.

OKÉ?  OKÉ-válaszolja a két unoka.

Íme a feladatsor:

Oszd meg az eredményed!


Just tell us who you are to view your results !

Újabb magyar városokat keresünk! Agyafúrt KVÍZ! Segíts kitalálni! Köszönjük, hogy kitöltötted a kvízt!
0%

Lejjebb görgetve ne felejtsd el megírni hozzászólásba, hogy hány kérdésre válaszoltál jól! Kíváncsiak vagyunk, hogy remekeltél!

Hirdetés

 

Írd meg az eredményed!

Újabb 10 furcsa szó. Mit jelentenek? KVÍZ

Újabb 10 furcsa szóval érkeztünk. Mit jelentenek? KVÍZ