in

Fagerendára van szükség, de nem tudjuk melyik lesz ideális? Minden helyzetre van megoldás!

A fa már évszázadok óta az építőipar alapját jelenti. A legnépszerűbb és legkedveltebb alapanyag, ami ma is szinte minden építkezésen jelen van. A fagerendának többféle felhasználási módja van, ráadásul már az egyes típusok kialakítása is eltérő lehet. Mire kell figyelni a beszerzésnél?

 

Sokoldalú és hasznos, de melyikre van szükségünk?

 

Természetesen minden egyes kialakításnak megvan az előnye. Érdemes olyan helyről vásárolni, ahol kifejezetten erre a területre vannak specializálódva. A Káplár fatelep gerendáinak kínálatában mindent megtalálhatunk, amire szükségünk lehet. Ott van például a BSH gerenda, ami az egyik leginnovatívabb kialakításnak számít. Az építkezés is sokkal hatékonyabb, fenntarthatóbb lehet a segítségével. 

Hirdetés

A rövidítés tulajdonképpen a bélelt szálgerendát takarja, ami a gyalult termékek közé tartozik és több rétegből áll össze. Az egyes rétegeket speciális ragasztóval ragasztják össze, hogy még nagyobb szilárdságot és stabilitást érjenek el.

 

Ez hatalmas előnyt jelent a hagyományos változatokhoz képest, mivel jobb lesz a terhelhetőség és a feszítőszilárdság is. Természetesen vannak azért olyan helyzetek, amikor nem a BSH gerenda lesz az ideális választás. A másik népszerű típus a lucfenyőből készült, ami szintén hosszú élettartammal és nagy strapabírással rendelkezik. 

 

A fenyők közül ráadásul a luc számít a legismertebbnek. Hatékonyan lehet kezelni a homogén faanyagának köszönhetően, hasonlóan a többi tűlevelűhöz. Különösebb megmunkálás nélkül is lehet használni, esztétikailag művészi hatást kelt, amit különböző kezelésekkel csak még tovább lehet fokozni.

 

Az igazi jellegzetességük a szövetszerkezetből adódik, nem hiába használják gyakran bútoranyagként, de kültéri és beltéri szerkezetekhez is sokszor alkalmazzák, az ácsok és a belsőépítészek is szeretik ezt az alapanyagot.

 

Mire figyeljünk vásárlás során?

 

Avagy, valóban a méret a lényeg? A gerendák esetében mindenképpen. A vásárlás során számításba kell venni azt, hogy kültéren vagy beltéren akarjuk használni, ugyanis egyes típusok érzékenyebbek a környezeti hatásokra. A gerendák ugyan egyszerűen méretre vághatóak, de azért ajánlott körülbelül meghatározni, hogy mégis mekkorára lesz szükség.

 

A védelemről, a felületkezelésről sem szabad megfeledkezni, hogy hosszú távon megóvjuk a fát a gombáktól, penésztől, kártevőktől, az UV-sugárzástól és más környezeti hatásoktól. Választhatunk 4, 5 és 6 méteres lucfenyő gerendát is, illetve a keresztmetszettel kapcsolatban is több választási lehetőségünk van.

 

Valóban csak a kreativitásunk szabhat határt?

 

Fagerendából egyszerűen készíthetünk különböző tartószerkezetet, tartóoszlopot, vázszerkezetet, mivel nagy terhelhetőséggel rendelkeznek. Nagy fesztávolságokat lehet áthidalni a segítségével, könnyű, de erős tetőstruktúrákat is lehet vele készíteni. Dizájnos és tartós lépcsőket lehet belőle alkotni.

Írd meg az eredményed!

Felismered mi van a képen? – az utolsó lehet picit nehéz lesz!

Megéri-e online rendelni telefont?