in

Friss és tiszta levegő korszerű szellőztető rendszerekkel

Az elhasználódott levegő cseréjére minden beltérben szükség van, azonban a hagyományos szellőztetés a fűtési szezonban energiapazarlással jár, az energiahatékony otthonokat más megoldás szolgálhatja.

 

Az ablakok funkciója nemcsak a természetes fény beengedése, hanem a természetes légcsere biztosítása is, amelyet a régi típusú nyílászárók a légrések révén biztosítani tudtak, de a mai hőszigetelt típusok esetében ez már nem valósul meg. Az egyre emelkedő energiaárak miatt viszont az ideális, 2-3 óránkénti kereszthuzatos szellőztetés nem gazdaságos, ezért a korszerű szellőztető rendszereknek egyre nagyobb szerep jut.

 

A STIEBEL ELTRON készülékei észrevétlenül, teljesen automatikusan gondoskodnak az otthonok, irodák, közösségi helyiségek szellőztetéséről, így megfelelnek az épületekkel szemben elvárt energiahatékonysági követelményeknek is. Ismerje meg, hogyan működnek!

Hirdetés

Friss levegő éjjel-nappal

 

Az emberi szervezetnek szüksége van friss levegőre, az elhasznált, CO2-ban dús levegő ugyanis rontja a közérzetünket, egészségügyi panaszokat okoz. Az ablaknyitásos szellőztetéssel megvalósuló légcsere sok esetben nem kielégítő, illetve nem megvalósítható, huzattal és energiapazarlással jár. Ezzel szemben a központi szellőztető rendszerek és decentralizált szellőztető berendezések energiahatékonyan és teljeskörűen gondoskodnak a friss levegőről.

 

A folyamatos légcsere, az állandó, lassú légáramlás révén nemcsak a szennyezőanyagok ürülnek ki a levegőből – így az egészségesebb lesz –, hanem megakadályozható a helyiségek párásodása, illetve penészedése is.

 

A hővisszanyerős szellőztetők révén jelentősen csökkenthető az épület hővesztesége, ami a fűtési költség csökkenését vonja maga után.

 

Szellőztető berendezés = magasabb komfort

 

A szellőztető berendezéssel ellátott otthonokban magasabb komfortot élvezhetnek az ott lakók és tartózkodók, ami az egészség és a jó közérzet szempontjából nem elhanyagolható. Jobb életminőséget biztosít, ugyanis állandó, friss és oxigéndús levegővel látja el a helyiségeket, így megszűnnek az oxigénhiányos tünetek, javul az alvás minősége, frissen, kipihenten ébredünk. Továbbá csökkenti a levegőben a pollenek és más allergének jelenlétét, így kedvező hatással van az arra érzékenyekre.

 

Az automatizált rendszer révén szabályozható a páratartalom, ott és akkor kerül sor intenzívebb légcserére, ahol és amikor arra ténylegesen szükség van, ami alacsonyabb fűtési költséget eredményez.

 

Optimális levegőminőség kényelmesen és halkan

 

A központi szellőztető rendszerek beépítésére általában új építés alkalmával kerül sor, ez esetben ugyanis a légcsere légcsatornákon keresztül, központilag történik. A gépek megfelelő megválasztásával és épületen belüli elhelyezésével, a csatornarendszer helyes kialakításával a zajszint minimalizálható. 

 

Utólagos felújítás esetén választhatjuk a decentralizált megoldást is olyan helyeken, ahol sok nedvesség keletkezik és kevésbé megoldható a manuális szellőztetés.

Írd meg az eredményed!

Ami nem működik, azt ki kell dobni?

Szózat vagy Himnusz? Melyikből való az idézet? Kvíz