in

Sokoldalú és egészséges szendvicsek az irodában

A szendvics egyszerű étel, mégis ebben az egyszerűségben rejlik a nagyszerűsége. Sokoldalúan elkészíthető, variálható. Könnyen és gyorsan elfogyasztható, ideális választás például egy munkahelyi rendezvényre. 

 

Egy kis szendvicstörténelem

 

Két szelet kenyér között egy szelet hús – így kezdődött a szendvics története. Ma pedig már ott tartunk, hogy az izgalmas, esztétikus, kreatív falatokat is szendvicsnek nevezünk. Ezeket pedig nem is magunknak kell elkészíteni. Az Ordit.hu catering szolgáltatása ugyanis változatos és finom ételeket kínál, többek között szendvicseket is. 

 

De ha az irodában süteménnyel szeretnénk ünnepelni, vagy épp az egészségtudatosság jegyében gyümölcsnapot tartani, akkor is az Ordit.hu a megoldás. Kényelmes, teljes körű online ételrendelési és catering megoldást nyújtanak vállalatok számára. 

 

Na de vissza a szendvicsekhez. Egész 1762-ig kell visszamennünk az időben, ha az elsőt keressük. Lord Sandwich volt az, aki annyira belemerült a kártyázásba, hogy nem akart felállni a játékasztal mellől. De mivel nagyon éhes volt, megkérte a komornyikját, hogy egy hideg marhasültet tegyen két szelet kenyér közé, amit kézben tartva egyszerűen meg tud enni. 

Hirdetés

Univerzális harapnivalók a munkahelyen 

 

Az egyszerű szendvics azonban az évek alatt tovább fejlődött, változott. A lehetőségek végtelenek, legyen szó akár a klasszikus szendvicsről, aminek két szelet kenyér az alapja, és azokról, melyek esetében egy szelet kenyéren, bagelen vagy croissant-on vannak felhalmozva a finom felvágottak, sajtok, zöldségek. 

 

Ilyenek a party szendvicsek is, melyeket egy-két harapással el tudunk fogyasztani kényelmesen, állva is akár. Hidegen is lehet ezeket tálalni, de ugyanúgy melegen is, a lehetőségek tényleg végtelenek. 

 

Az ételallergiával élők számára is jó alternatíva, mint ahogy a diétázók számára is remek választás lehet egy egészséges szendvics. 

 

Fókuszban a party szendvicsek 

 

A party szendvicsek esetében is számos lehetőség van. A hagyományos kenyér mellett az alap lehet például bármilyen más pékáru, zsömle vagy bagel, akár croissant, tortilla is. A gluténérzékenyeknek pedig a legjobb választás a gluténmentes kenyér vagy más mentes pékáru. 

 

A feltéteknél sem kell leragadni a vaj-sonka-sajt triónál. A laktózérzékenyek vagy a vegetáriánusok számára például zöldségkrémekkel lehet feldobni a szendvicset. Ez készülhet avokádóból, hummuszból, de sok más zöldség is jó választás lehet. 

 

Ezeket aztán feldobhatjuk friss paradicsommal, paprikával, uborkával, és a végén persze a zöldségcsíra lesz az, ami a koronát jelenti majd a szendvicsen. A húsfogyasztók számára is széles a választási lehetőség: sonkák, felvágottak, grillezett húsok, halak, sajtok minden mennyiségben.

 

Ezekkel a kézbe fogható falatokkal jól is lakhatunk, emellett pedig a társaságot is összehozzák. A szendvics tehát ideális választás egy-egy munkahelyi rendezvényre, hisz kényelmesen és gyorsan jól tudunk lakni, miközben beszélgetni, ismerkedni is lehet. 

Írd meg az eredményed!

Stabil és gyors szerverekre van szükséged? Itt a megoldás!

Ha tudod a válaszokat király vagy! Általános műveltségi KVÍZ 1.rész